VERTAALDIENSTEN

De juiste vertaaldiensten voor een effectief resultaat

vertaaldiensten

Klassieke vertaling

o.a. informatieve- en juridische teksten

Bij een klassieke vertaling wordt jouw tekst in de andere taal op de zelfde manier weergegeven. Daarom is deze vertaaldienst de beste oplossing voor alle informatieve teksten, waar geen rekening moet worden gehouden met de culturele achtergrond van de lezer.

Dus bijvoorbeeld voor juridische teksten, zoals algemene voorwaarden, contracten en privacy statements. Maar ook handleidingen, wetenschappelijke stukken en alle andere teksten met als doel informatie nauwkeurig en helder over te brengen.

klassieke vertaling - vertaaldiensten
lokalisatie - vertaaldiensten

Lokalisatie

o.a. website vertaling, toerisme en horeca

Wil je de website voor je hotel of B&B laten vertalen? Heb je een mooie flyer of brochure die je in meerdere talen wilt aanbieden? Of een blog die je tweetalig wilt bijhouden? Door middel van lokalisatie zorgen we dat de tekst is afgestemd op de belevingswereld van het doelpubliek. Lokale gegevens worden met deze vertaaldienst aangepast aan de doelmarkt, zodat de lezer exact begrijpt wat je bedoelt.

Bij het lokaliseren verplaatsen we ons in het anderstalige doelpubliek die niet alleen een andere taal spreekt maar ook een andere culturele achtergrond heeft. Heb je het bijvoorbeeld over “typisch Goois”, een “ANWB paddenstoel” of over “Brabantse gezelligheid”? Dan is daar in de andere taal uitleg voor nodig om je boodschap helder en duidelijk over te brengen.

Transcreatie

o.a. website vertaling, marketing en reclame

Transcreatie is een combinatie van vertalen en copywriting. Op basis van jouw tekst en briefing zetten wij jouw boodschap over naar de toepasselijke boodschap in de andere taal. Wij vertalen, herschrijven en vullen de tekst aan. Altijd met één doel voor ogen: jouw commerciële boodschap zo krachtig mogelijk overbrengen.

We creëren dezelfde emotionele waarde bij de anderstalige lezer, met als resultaat dat de lezer zich op de juiste manier aangesproken voelt. De culturele achtergrond en andere normen en waarden spelen daarbij een grote rol.

Een transcreatie is een goede combi oplossing tussen vertaaldienst en copywriting voor marketing en reclame teksten.

transcreatie - vertaaldiensten

Lost in translation?

Van website vertaling en SEO tot teksten voor printwerk – wij zorgen dat de vertaling past binnen het medium waarvoor de tekst bedoeld is.

info@fundalingua.com +31(0)6 300 65 173
adminVertaaldiensten